請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

廚師機定P仔麵包機

baby-bath 發表於 2020-6-9 11:58:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

大家點揀?
本身有部平既麵包機,主要搓粉糰再做造型麵包,好少用麵包機焗方包,可能試過唔好食,所以之後少用。
我知P仔麵包機搓麵糰好軟熟,所以心思思想轉,但諗深一層,如我只用P仔搓粉糰,唔焗方包,是否加多少少買廚師機呢?

有幾個問題比較下P仔同廚師機?
價錢:P仔千幾,廚師機2至3千
用途 :P仔搓麵糰,廚師機可打蛋白,忌廉,或其他。大家有冇提供?
麵糰軟熟 :我知P仔軟熟,廚師機唔知
尺寸 : 應該廚師機大好多
份量 :兩款機最少可以搓幾多gram粉,另廚師機又可以打最少幾多忌廉蛋白?
回復

精彩評論21

正序瀏覽
grawong 發表於 2020-6-9 12:47:00 | 顯示全部樓層

我會揀廚師機,一部機多用途!我只有淘寶麵包機,麵包機只用黎打麵團用,都係要用焗爐焗包,除非你只係整方包啦
回復

AikoMok 發表於 2020-6-9 12:50:00 | 顯示全部樓層

我少整方包,都係搓麵糰為主,所以唔知點揀?
回復

紫色字宙 發表於 2020-6-9 12:47:00 | 顯示全部樓層

睇地方,價錢啦,同埋多唔多整蛋糕?
我部麵包機有幾年了,都係打麵團用,因為少整蛋糕,所以未有決心買廚師機,最大原因係我要返工!廚師機都幾大部,如果成日整野蛋糕麵包都好既,不過我會淘寶買!
回復

jc2001 發表於 2020-6-9 13:12:00 | 顯示全部樓層

淘寶有推介?
回復

彼得兔 發表於 2020-6-9 12:50:00 | 顯示全部樓層

本身有麵包機,再買會買廚師機好d...

如果有心機整野,揀部好d 廚師機。
回復

夜靚心事 發表於 2020-6-9 18:45:00 | 顯示全部樓層

有冇推介?
回復

kenau 發表於 2020-6-9 13:12:00 | 顯示全部樓層

如果比我再買,會買Kenwood kvc7300...
回復

raymondchu1130 發表於 2020-6-9 18:57:00 | 顯示全部樓層

真係各有千秋,好難講。如果自己本身鍾意煮下食,廚師機會好玩啲。
如果旨在快靚正朝朝整個包做早餐,咁就面飽機,P 你成功率真係高。
亦有唔少人兩樣都有買
回復

lhbaby 發表於 2020-6-9 18:58:00 | 顯示全部樓層

廚師機,打出黎既粉團好食好多
回復