請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
返回列表 發新帖

RETAKE 1 科可行嗎?

maccy523 發表於 2020-8-19 15:42:00 | 顯示全部樓層

喜歡但無報? 是什麼情況?
回復

xiosizy 發表於 2020-8-19 19:13:00 | 顯示全部樓層

報jupas要放棄現有學位,咁呢一年做咩?唔返學就係為左修一科?
寧願照take jupas offer,用non jupas申請轉u好過啦!想retake history可照自修無問題。到時轉到好路數就走,轉唔到就繼續讀
回復

shia 發表於 2020-8-19 19:46:00 | 顯示全部樓層

用non jupas申請轉u好過啦  -- 都有諗.
OFFER 都會照讀. 叫佐仔入去試下先.
回復

caryfox 發表於 2020-8-19 20:01:00 | 顯示全部樓層

呢個應係保險方案,除非仔仔超討厭jupas派果科寧c不屈
有心讀嘅,讀好大學果科一樣有轉機,自己校轉科又得,轉其他校其他科又得
回復

ChingYee123 發表於 2020-8-19 19:46:00 | 顯示全部樓層

請問若TAKE左大學OFFER後, 之後怎可以轉U呢?
回復

tht125 發表於 2020-8-19 20:34:00 | 顯示全部樓層

可照take jupas offer返學,同時報non jupas?
這可行?thx
回復

半空宇宙的主角 發表於 2020-8-19 17:21:00 | 顯示全部樓層

可行
回復

siuwing6 發表於 2020-8-20 09:24:00 | 顯示全部樓層

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3768712 本地轉大學分享 (長文)
回復

twcvivian 發表於 2020-8-20 12:45:00 | 顯示全部樓層

岩岩有家長在bk報喜,舊年中文2左讀nursing HD,一路讀HD一路retake中文,dse重考中文3到,用non jupas 轉到HKU Nursing degree year 1
回復

DaDiDum 發表於 2020-8-20 09:24:00 | 顯示全部樓層

好似唔可以一路讀JUPAS  大學OFFER(8大), 再報NON-JUPAS
回復