請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版
返回列表 發新帖

[英國]ukiset 998

蘇逸 發表於 2020-10-12 15:43:00 | 顯示全部樓層

Thx。我擔心要俾錢,間間都幾千.但其實又唔達標
回復

TracyLeung_FB 發表於 2020-10-12 15:42:00 | 顯示全部樓層

小兒 2018 年 ukiset 998, C1, 兩年前報 epsom。
小兒在香港並不是就讀名校 (e.g. DBS), epsom 在收回小兒香港學校問卷後第二天就通知agent小兒被放在waiting list。 到開學前的三月份通知 收 小兒,我哋 decline 咗個 offer。

整個申請過程並無面試或其他接觸,£200 registration fee 就咁無咗。

回復

kinsumc 發表於 2020-10-12 15:48:00 | 顯示全部樓層

Deleted
回復

Mindywoo0314 發表於 2020-10-12 15:40:00 | 顯示全部樓層

998 C1都waiting!
請問申請幾多年級?
回復

shinggo8000 發表於 2020-10-12 16:44:00 | 顯示全部樓層

我女上年報yr 10, 交左報名費後,過左唔知有無一星期,就通知我地佢地yr 10無位!咁,我認為學校應預計有學位先收我d報名費,收左,轉頭就咁通知無位就算,連面試機會都無,令我覺得有做水魚嘅感覺!我女Ukiset 係 899 C1
回復

celiagrace 發表於 2020-10-12 16:53:00 | 顯示全部樓層

year 9
回復

一拳定音 發表於 2020-10-12 16:54:00 | 顯示全部樓層

最後都係冇interview 又冇offer ?
回復

Bulubuluu 發表於 2020-10-12 16:53:00 | 顯示全部樓層

佢確認收左報名費後,無耐已通知yr 10無位,所以根本連interview 都無!呢間其實唔係我心水,只係老公聽左agent講,話呀女應該報呢d學校,所以先俾報名費,點知就變左咁!
回復

仲夏勇敢的婆仔 發表於 2020-10-12 17:05:00 | 顯示全部樓層

如果係我,如果英文明明係掂嘅,一定會再考,或考一個IELTS? 證明ukiset 果part 唔準?
B1應該唔會有top schools 收...
回復

Gobb 發表於 2020-10-12 17:06:00 | 顯示全部樓層

Icic, 年年的大家的經歷都咁相似,學校的admissions 都唔改進下。  
你囡囡最後讀了那間學校?so far 讀得開心滿意嗎?
回復