請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

差劣婚紗攝影,ztage xxxxing

happybusybee 發表於 2020-1-7 22:52:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

大家好,小妹已完成婚禮,這間prewedding公司,實在不吐不快。如有興趣可一看

話說果時我同老公一心諗住濟州影pw,
當時我book左2間睇,一間係ztage xxxxing,一間係sx xxxxxxx. 記得果日聽完ztage介紹後,我地打算去埋sx再決定,果度職員就即用手機search sx 黑新聞比我地睇,又話會搵master攝影師幫我地影。我地一心覺得其實間間差唔多,一開始都話自己有幾好,都係要join左先知,所以我地抱住佢都開得門做左咁耐生意,相又係我地鐘意的心態, 就費事再揀,好快就比錢。回想真係好後悔,買野要睇口碑係真既,好後悔我冇做足資料搜集,天真以為人地做生意一定個個都敬業樂業。
回復

精彩評論19

正序瀏覽
willmanhk 發表於 2020-1-7 22:55:00 | 顯示全部樓層

惡夢開始係試衫。果時揀好衫後,職員就幫我地mark好size同款,果日係夜晚,唔係好多時間試,我只試左兩條裙,我問佢如果之後仲想轉款可否再上去試衫。佢話ok。後來我email佢地。等左10日都冇人覆。前後send過幾次比佢地,留埋contact 電話,都冇人覆。打電話上去佢地公司,又冇人覆。於是,我地係佢地facebook問佢地係咪執左,立即有人覆,仲約番時間比我上去試衫。其實都已經嬲嬲地,邊有可能一間打開門做生意既公司,電話都可以唔聽?就算忙,都識第2日覆個客掛?到再上去試衫時,揀親果d款佢都話唔出得街,所以到最後,我又係要hold番本來的衫。
回復

Szekun 發表於 2020-1-7 22:57:00 | 顯示全部樓層

其實上述只係十分十分之小的問題,如果同之後果d問題相比。

香港攝影篇:

我地除左去jeju影外,仲有一輯香港影。同佢地約好左時間地點後,都過左好一段日子,我假設一間正常的公司會在我影相前一日同我contact, 溫馨提示下,confirm下影相時間,地點等,好可惜,可能係我期望太多,佢地冇搵過我,不過唔緊要,我地有mark好schedule。果朝早約左9點到佢地觀塘office化妝,我地仲一早出發,預早10分鐘到,好可惜,真係發夢都冇諗過,上到去,門冇開,只有一個拎住個gip, 我相信係化妝師既女仔坐在係門口。
回復

DeedeeYuen_FB 發表於 2020-1-7 22:58:00 | 顯示全部樓層

我2年前都係join呢間
d service 真係唔得
我去vegas影,呢間野搵外面既攝影師同化妝師比我(好似外判咁)
影出黎好麻麻

回復

cherrytsui18 發表於 2020-1-7 22:52:00 | 顯示全部樓層

好慘,追緊
回復

陳會GV不回家 發表於 2020-1-7 22:59:00 | 顯示全部樓層

點解我要話相信係化妝師?因為個女仔完全冇同我地講佢係邊個,我問佢係咪化妝師佢先話佢係!佢話佢冇拎鎖匙,完!跟住佢坐番係門口張凳度,我真係頭頂佈滿黑人問號,我問佢:「你地公司知唔知今日約左客?有客時公司一個職員都冇?冇鎖匙係咪會搵人番黎開?」跟住個化妝師即刻同間公司撇清關係,話自己只係有同衣間公司合作,但唔係佢地員工。又係r哂頭,所以呢?化妝師小姐,你唔覺有問題?跟住,佢就whatapp 衣間公司既職員,冇錯,係whatsapp, 係咁既情況下,佢唔係打電話,係whatsapp。化妝師悠閒地坐著whatsapp, 冇打算話我地知會點。
回復

karen618 發表於 2020-1-7 23:00:00 | 顯示全部樓層

過左陣,唔對路,於是我又再問佢:「佢地係咪番緊黎呀?」佢答我:「佢地10點先會番黎呀。」what?!化妝師小姐你係唔係路呀,仲有, 你地冇人開門,失約,仲要我等到你office hour開工時間番黎?會唔會係咁呀?!老公好嬲,打電話比老細,佢先話立即搵人番去開門。

打完電話後等左半個鐘左右,終於有人開門,帶住嬲爆既心情,影我的prewedding.

但仲未完,離譜的事陸續有來。
回復

美狄亚 發表於 2020-1-7 23:03:00 | 顯示全部樓層

點解間野可以咁冇交帶
回復

lyubaenye 發表於 2020-1-7 23:03:00 | 顯示全部樓層

果一日,我地一早同衣間公司講好,影完相會上番佢地office拎去jeju影相既婚紗禮服。當日影完相回程時,我地亦再三同攝影師講聲,我地一陣會上去拎衫。如是,上到去,果班失職既職員,冇一個,係冇一個過黎同我地交代番朝早我地冇門口入既事件,冇講sorry,冷眼望我地。衣間到底係咩公司。。。。我地坐低左,整理下影完相既妝容,執下野咁,一直都冇人理我地,終於,聽到有位職員細細聲走去問幫我地影相既攝影師:「佢地走上黎做咩?」攝影師話我地等拎衫,佢先知咩事。真係唔該哂。
回復

沒有世界的盡頭 發表於 2020-1-7 23:04:00 | 顯示全部樓層

惡夢未完,未完呀!

谷住度氣拎d衫番到屋企後,發現佢地比錯哂d衫我,暈,佢地竟然可以一套淨色西裝配件格仔馬甲咁比我,跟住我件婚紗有件外搭,又比錯款,老公兩套西裝,兩套size都唔同,仲未算,我同佢地講既時候,佢地竟然叫我地影番個岩既size比佢地對番呀!!!!!!!會唔會係咁呀!!試好衫時,你地唔係mark低左我地size架咩?最後,佢地gogovan送番d衫比我,好啦,都算係咁啦,我都無言了,就搵個位讚佢啦。唔該哂。
回復