請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

你地老公會唔會因經濟問題同你地嘈?

ching-cat 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

如題,琴日同今日老公因怕第時經濟差又要用錢照顧埋我家中老人,佢攤出來同我講,叫我要同老人家講佢慳點錢,我地養唔到佢,因老人家平時成日洗錢,但而家入左院,我其實鬆左一口氣,因之前我要日日在家睇住個老人,情緒好緊張,而而家老人入左院有醫生睇左反而我情緒好點,但反而老公又拎其他野俾我煩,我知佢驚我家人會亂洗錢,要佢養埋,佢係咁叫我下次家人係醫院打返來要同佢講唔好亂使錢的野,搞到我覺得好煩,因老人家情都唔稳定要食藥,就算講佢都隔一陣就唔記得,今日仲同老公係街嘈,佢仲要一味話係我錯,話我唔聽佢講,我覺得好難受好委屈,佢講到我係屋企只係訓覺禁手機,又無錢養我家人,我問佢係咪要我出去返工,佢又話唔係,唉。我喊呢大聲講野就話我發脾氣,唉,其實我只係想係佢假期同佢出去行街開心下,佢就話我無腦一定無諗過將來點

其實我係呢幾個月只想專心安胎,叫我諗錢我可以做到咩野,我家老人家講又唔聽,佢成日叫我要同佢講慳錢,講有用佢就唔會係咁用錢啦

好唔開心有時我都唔想失控,老公咁話我搞到我忍唔住爆,其實我日日都好擔心個bb,我問佢日日咁令我唔開心係咪想搞到Bb唔健康
回復

精彩評論19

正序瀏覽
滋陰花色留言 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

唔會,大家經濟獨立
回復

PRIVATETIME 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

回覆 MonieCora 的帖子

你都好,唔使煩,我就唔得了

回復

哈囉平平高峰 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

你屋企人其實應該係你自己負責返,佢仲要大洗,要你老公養埋佢確係大壓力。
除非你老公好有錢就話啫
回復

森地啊 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

咁你似乎得順佢意簡,你又無經濟,衰d講一陣佢頂你唔順要同你離婚你大住個肚要唔要個bb好,你睇下夫妻版就知幾多男人襯老婆大肚叫雞偷食,離婚之類,婚前無傾好點開支?
回復

崖上義羊羊 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

自己選擇既⋯

咁我返工既時候,大寒冬都要早起,果種辛苦你又唔洗受啫
回復

Elsa324 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

回覆 Nbs 的帖子

都係既,但其實家中老人仲有十幾萬,未去到話要老公養,只係老公睇得負面,怕要俾埋錢佢,唉⋯
回復

另一個天堂 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

回覆 bsg 的帖子

係呀只可順佢意,但而家老人入住院,諗住講都等佢出左院大家坐埋一齊先講,老人有情緒病⋯
回復

Makchunju 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

大洗嘅話,十幾萬好快用完啦。
你老公要養佢,養你,養埋bb,梗係擔心啦。
回復

Li寶貝 發表於 7 天前 | 顯示全部樓層

十幾萬,夠用一年嗎?

回復