請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

秘書影印50張白紙被老闆炒魷魚

Ahky1033 發表於 2021-3-16 15:53:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/599040/%E5%BD%B1%E5%8D%B0%E6%A9%9F%E8%AE%8A%E6%95%B8%E7%B4%99%E6%A9%9F-%E7%A7%98%E6%9B%B8-%E5%8D%B0-50%E5%BC%B5%E7%99%BD%E7%B4%99%E9%81%AD%E8%80%81%E9%97%86%E9%AC%A7%E7%88%86-1%E5%8F%A5%E5%8F%8D%E9%A7%81%E5%8D%B3%E8%A2%AB%E7%82%92

將影印機當係數紙機咁用 , 係咪真架 ?
回復

精彩評論19

正序瀏覽
Jason-cch 發表於 2021-3-16 15:57:00 | 顯示全部樓層

唔信
回復

loveexists 發表於 2021-3-16 15:58:00 | 顯示全部樓層

如果係真... 佢錯在駁咀
回復

MerolaBaby 發表於 2021-3-16 16:00:00 | 顯示全部樓層

Ahky1033 發表於 21-3-16 15:53

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/599040/%E5%BD%B1%E5%8D%B0%E6%A9%9F%E8%AE%8 ...
當scanner 就可以,吾使影出來
回復

kuenbbb 發表於 2021-3-16 15:53:00 | 顯示全部樓層

過左機就唔係純白紙
回復

海邊笨拙的榴槤 發表於 2021-3-16 16:52:00 | 顯示全部樓層

有D假
但有可能想炒秘書好耐
回復

大灰熊哥 發表於 2021-3-16 16:00:00 | 顯示全部樓層

影印機都會數錯張數. 有時兩張一齊出.
租機真係浪費資源, 黑白幾亳, 彩色個幾, 畀老闆見到就50張, 見唔到唔知幾多張.
回復

VRC 發表於 2021-3-16 15:53:00 | 顯示全部樓層

懶得嚟,仲要蠢!我係老闆就算唔即刻炒佢,都唔會比佢過試用期
回復

望見落漠綿羊 發表於 2021-3-16 17:54:00 | 顯示全部樓層

叻唔切,人又懶仲要駁嘴,我係老闆都炒佢啦!
回復

chusi 發表於 2021-3-16 16:03:00 | 顯示全部樓層

你依個方法好,scanner數唔洗計印個數,因爲printer公司係買package,一個月可印幾多黑白幾多colors,超左就 逐張計錢,有d細公司唔印得多就唔買package就咁逐張計黑白colors
如果佢係印colour,如冇記錯起碼$1張,已經燒左$50

回復