請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

[娛樂新聞討論] 還原著名國際鋼琴家李雲迪涉嫖娼的被捕過程 曾與王力宏傳緋聞!?

里安納度比卡蕉 發表於 2021-10-22 10:30:00 | 顯示全部樓層 |閱讀模式 打印 上一主題 下一主題

繼吳亦凡被朝陽群眾舉報入咗去之後,今次輪到著名國際鋼琴家李雲迪

佢本身參與緊內地綜藝節目《披荊斬棘的哥哥》,但尋日下午節目曾經將他打格,引起網友熱議,其後節目組回應稱是不小心Mark到了李雲迪,造成誤會,但晚上劇情扭轉,李雲迪涉嫖娼被行政拘留。

依家應該好有感覺!

今次到迪迪心碎了!

打格圖:

去到夜晚《人民日報》等微博證實,李雲迪涉嫌嫖娼被北京朝陽公安分局拘捕,又指「上述人員對違法事實供認不諱,目前均已被朝陽公安分局依法行政拘留。 ​」

李x迪

放部鋼琴出嚟,係你啦!

網民還原被補過程:
「在北京三里屯附近有一個小區暗藏賣淫據點」
「那個賣淫的女子被警方找上門時,對自己的行為供認不諱」

警方透過女子的手機聯絡人抓嫖客,其中就包括李雲迪的聯絡方式,並從中掌握好他的行程,了解到當天李雲迪已經和該女約好,等到搭乘的班機抵達北京後立刻拘捕。

網友更進一步爆料:
「李雲迪被帶走後很快就認了,而他和女子之間的交易方式是透過支付寶轉帳,一次人民幣1萬元(約新台幣4萬4千元)」

爆料網友吐槽:
「居然敢用這種實名的方式!」
「還有一個最最最根本的證據!」

不過網民並未透露,有網友猜測可能是聊天紀錄或是交易紀錄,又或者是影片。

另外根據《網易娛樂》報導,有知情人士透露,李雲迪並非第一次因為嫖娼被捕,早在今年上半年就疑似因為同樣的原因被抓過一次,只是當時並未流傳開來,甚至知情者還說,李在留學期間感情經歷非常豐富,在留學生中的口碑不太好,不過此說法沒有獲得證實。

曾與王力宏傳緋聞
在2012年央視春晚上,李雲迪與王力宏合作相識,此後便有傳言指二人為「宏迪戀」,引起網絡一片嘩然,二人曾多次為此事澄清。今次迪迪被人拉咗,證明咗「李雲迪不是gay了」。

還返清白比宏宏!宏宏也讚好!

今年大陸娛圈真係好多花生食,臨近年尾,唔知會唔會爆單再勁啲既呢?真係今集時間係咁多,比卡蕉約定你地下次再見!

回復

精彩評論14

正序瀏覽
fb6053904 發表於 2021-10-22 10:41:00 | 顯示全部樓層

還返王力宏一個清白

回復

goodmorning159 發表於 2021-10-22 10:47:00 | 顯示全部樓層

佢只係想証明自己唔係基, 不過用錯咗方法, 唉!!

媽媽話做藝術既諗到既野唔係一般正常人可以諗到, 如果唔係點做到創作

回復

小鹿揀學校 發表於 2021-10-22 10:47:00 | 顯示全部樓層

想強調自己唔係....

回復

港c奶 發表於 2021-10-22 10:51:00 | 顯示全部樓層

下面有強烈感覺所以被捕

回復

efhile 發表於 2021-10-22 11:04:00 | 顯示全部樓層

李雲迪出名慘啲全國知道我地上去叫雞捉到行政拘留14日之後通知老婆接你出嚟,但返到屋企就大鑊,隻雞就要勞教3個月

回復

muzijia 發表於 2021-10-22 11:07:00 | 顯示全部樓層

用實力證明自己唔係基

回復

JenTang 發表於 2021-10-22 11:14:00 | 顯示全部樓層

據報江交全個班人全部願意俾你屌施佛㗎!使撚叫雞咩?山埋度門點屌都得啦!仲有妖明、含九軒同岑小姐任揀架!

回復

HueyCobra 發表於 2021-10-22 11:19:00 | 顯示全部樓層

如果佢唔係咁出名,應該會冇咩事,不過你睇下,香港去高官去玩邪骨都冇事啦

回復

skysa35 發表於 2021-10-22 11:19:00 | 顯示全部樓層

佢今次唔知要坐幾耐

回復